Mut Haber – Mut ve Mersin Haberleri | Haber Mut - son dakika - mersin mut haberleri
Mut Haber – Mut ve Mersin Haberleri | Haber Mut - son dakika - mersin mut haberleri

Trump 'cihatçı' diyerek hedef aldı, ABD ilk Müslüman senatörünü seçti

ANKARA (PERRE) - (Şeriban ÖZÇAKMAK) - ABD'de 3 Kasım 2026 ara seçimleri, siyasi dengelerin değişmesinin yanı sıra Müslüman adayların elde ettiği başarılarla tarihe geçti. Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyası boyunca 'cihatçı' ve 'teröristlerin yanında' sözleriyle hedef aldığı Mısır kökenli Abdul El-Sayed, Michigan'da Cumhuriyetçi rakibini yenerek ABD tarihinin ilk Müslüman senatörü seçildi. En az yedi Müslüman aday Kongre seçimlerini kazanırken, Demokratların Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirmesi Avrupa'dan Türkiye'ye geniş yankı uyandırdı.

Trump 'cihatçı' diyerek hedef aldı, ABD ilk Müslüman senatörünü seçti
Paylaş:

Bu haber Mut Haber – Mut ve Mersin Haberleri | Haber Mut - son dakika - mersin mut haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.